Hos Brænderiet Enghaven går vi op i høj kvalitet til hyggelige aftener og godt selskab. Vores tilgang hedder “fra jord til bord”, og dækker over vores mange års erfaring med at forædle råvarer som vi selv dyrker til den kvalitetsspiritus, som ligger bag navnet Enghaven.
Og vi har lidt til enhver smag. For selvom der i den spæde start var fokus på produktion af brændevin, kunne vi ikke lade historien ligge hen. Enghaven har nemlig været involveret i en rigtig sørøverhistorie, så hvad mere nært var det end at producere det der i dag er blevet til Enghaven rom. Det er i dag blevet til flere varianter af rommen, og løbende er der også kommet andre typer spiritus til. Der er vores rene vodka, produceret på heldige kartofler, en citrus gin, en slåen gin og i 2017 kunne vi også præsentere Enghaven Whisky.
Det hele startede dog tilbage i 2007, da vi valgte at gøre vores passion for kvalitetspiritus til virkelighed, og i sommeren blev Brænderiet Enghaven A/S til virkelighed. Allerede dengang var vores fokus på at forædle hjemmedyrkede råvarer til kvalitetsspiritus, og dette lagde Gården Enghaven i den grad op til.
I haverne omkring gården vokser forskellige frugttræer, som hvert år leverer de bedste og mest smagfulde frugter der er grundstenen i vores brændevin. På markerne omkring gården vokser forskellige kornsorter, som bliver brugt til flere af vores andre spiritusprodukter, og under gården løber der den reneste kilde, hvor vi henter kildevandet op og bruger det i produktionen.
Hele fundamentet i Enghavens produktion er dog vores håndsmedet kobberbrænder fra Müller Brennereianlagen Gmbh. Brænderen er af den patenterede type aRoMat, som er det ypperste, når det handler om optimal smag og aroma samt opnåelse af renheden i alkoholen.
Med Brænderiet Enghaven er vores mål at skabe produkter der afspejler vores passion for det vi laver. At vi har fuld kontrol over og dokumentation af produktionen - fra jord til bord. At der er den fornødne ekspertise inden for de områder som er nødvendige for at producere Enghavens kvalitetsspirtitus samt at vi har egen produktion af råvarer samt fast tilknyttede samarbejdspartnere.
Når alt kommer til alt, så er vi bare et lille lokalt destilleri med en passion og en drøm om at producere spiritus af fineste kvalitet. Og det synes vi egentlig vi er sluppet godt afsted med.