Forskæring, lagring, etc.

Når brændevinen er brændt skal den lagres. På Brænderiet Enghaven lagrer vi primært destillaterne på rustfri beholdere. Vi tilstræber at gøre dette ved svingende temperatur, hvilket brændevinsmagere har gjort gennem generationer for at sikre en god udvikling af produktet. Efter ca. 2-4 uger fortynder vi destillatet til drikkestyrke med kildevand fra en af Enghavens naturligt springende kilder. Herefter lagrer brædevinen yderligere 1-2 måneder for at få mulighed for at ’falde til ro’ inden aftapning på flaske. Vi lagrer en del af årets produktion på træfade i en længrere periode for at producere brændevin, der har integreret en del af fadet i sin smagspalette.

Endelig filterer brændevinen og tappes på flaske. For at sikre sporbarheden af hver enkelt flaske etikerer vi slutteligt flasken, så den indeholder oplysninger om alle de vigtige trin i tilblivelsen af hver enkelt flaske.

Herefter er frugtbrændevin klar til at blive nydt i fulde drag. Vi håber, at du vil nyde den ligeså meget, som vi har nydt at fremstille den.

Mæsking og gæring

Destillation

Forskæring, lagring, etc.