Egen_produktion

Egen produktion af frugt

Brænderiets egen produktion af frugt finder sted på tre forskellige lokaliteter.


Enghavens frugthave

På Enghaven har der altid været en stor frugthave. Tidligere blev æblerne, udover i egen husholdning, anvendt både i eget mosteri og afsat til et lille lokalt mosteri. Fra den gamle frugthave på gården fås bl.a. følgende æblesorter: Belle de Boskoop, Filippa, Gråsten, Pigion samt pærerne Grev Molkte og Clare Friis.

Den gamle frugtplantage i Mellerup

Derudover får vi også frugt fra den gamle frugtplantage i Mellerup, hvor der er træer som er mere end 60 år gamle. Kristian Schrøder, der var udlært gartner, anlagde plantagen på bakken i Mellerup i 1935-1945. Plantagen, der blev etableret med en alsidig blanding af både frugttræer og frugtbuske, fungerede med fuld produktion helt frem til ca. 1980. Frugt og bær blev afsat lokalt, men først og fremmest på torvet i Randers, hvor der hver lørdag kom mange handlende for at afsætte deres produkter.

Frugtplantagen i Sølkær

Vi har nyetableret en frugtplantage i det naturskønne Sølkjær. Sølkjær er at af flere stednavne som refererer til den forhistoriske gård, Sølgården, der før i tiden bl.a. havde sine jorde der, hvor Enghaven i dag har sine jorde.

Vi har etableret æbleplantagen mellem en egeskov og en lille sø. I egeskoven vokser flere af de bær og urter, som vi bruger til smagssætning af en del af brændevinen. I plantagen er der plantet æbletræer af gamle danske sorter. Træerne er plantet i forbandt. Denne beplantningsmåde har været kendt siden romerne. I dette smukke og klassiske mønster står træerne i hver anden række forskudt med en halv afstand. Vi har plantet følgende sorter i æbleplantagen: Ananas Reinet, Bodil Neergård, Bøghs Citronæble, Kongelig kortstilk og Tyrrestrup

De lokale frugtleverandører
Egen produktion af frugt